Болниците в малките общини и труднодостъпни региони трябва да продължат да съществуват. Това обяви депутатът от ДПС Ариф Агуш по повод очакваните протести на населението в Девин относно закритата болница. Според Агуш трябва законодателно да бъде уредено в тези труднодостъпни региони да има допълнително финансиране. Депутатът е бил предложил в бюджета за 2012 г. да бъдат заложени 10 млн. лв., с които да става плащане към болници, намиращи се в труднодостъпни региони, но то е било отхвърляно."Много е фрапиращо, като гледаш бюджета на София да отделя 50 млн. лв. за решаване на въпроса с кучетата, а ние не можем да отделим 10 млн. лв. в национален мащаб за отдалечените болници", посочи Агуш и допълни, че в болниците в малките общини само със сключени клинични пътеки не могат да се издържат, а издръжката на здравното заведение е непосилна за общините, защото те са с малки бюджети."Искаме да има някакъв регламент по подобие на защитените училища, трябва да има нещо допълнително за отдалечените болници", посочи Агуш. Според него трябва да се спре миграцията, но няма как да задържиш младите, ако в едно населено място нямаш болница.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Абе, тая риба, се сети най-после да се обади за нещо.
    Досега два мандата стои безполезен в парламента и най-сетне се събуди.
    Айде си ходи по Русенско, откъдето е да си гледа с оня ХемелМетев да си гледат игричките, че на хората от Смолянско им писна да ги разиграват и представляват такиве безполезни фигуранти.
    Аман, от натрапници.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I