„Вземахме до 2 бона, сега-1200 лв", казват работници в Мадан

Заплатите на миньорите в „Горубсо–Мадан" няма как да се увеличат в близките месеци. Това е станало ясно от срещата на недоволни работници с изпълнителния директор на дружеството Сергей Атанасов.
Както „Родопи Смолян" първи писа, миньорите поискаха по-високи възнаграждения, а заплатата да се определя спрямо цената на метала на Лондонската борса. Работниците на „Горубсо" са получили възнаграждения за месец май между 400 и 1200 лева, като с най-високи заплати могат да се похвалят бригадите, правещи проходки. „Преизпълнихме плана за месец май, работим двойно повече. Смятаме, че заслужаваме и по-голямо възнаграждение", коментираха миньори. На срещата във вторник, Атанасов обяснил на подземните работници, че в близките месеци дружеството няма възможност да им увеличава заплатите, защото все още се изплащат старите задължения, наследени от управлението на Валентин Захариев.
Румен Каров, който е дългогодишен миньор и бе председател на стачния комитет по време на протестите, заяви че през миналата година неговите колеги са взимали заплата от 1200 до 2000 лв. през месец май, а сега те са от 600 до 1200 лв. Каров обаче добави, че тогава в мините са работили по-малко хора, а сега са назначени още 200 човека. Планът за добив също е намален от 13 000 на 9 000 тона.
2, 5 млн. лв. ще вложи „Горубсо-Мадан" в ново минно оборудване и техника в рудниците до края на годината, обяви изпълнителният директор на маданските мини Сергей Атанасов. Той добави, че в рудодобивното предприятие предстои също така оптимизация на разходите и работните места.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Измамника Гаджев назначи нови 136 души за да му гласуват за изборите и по този начин паднаха заплатите. Добивът не се качи от назначените калинки. Откраде каквото можа и се ската в НОИ да разруши и него.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I