Най-търсеният човек в държавата Георги Енев, който в петък ограби инкасова кола на фирма "G4S", е бил забелязан в смолянското село Хвойна в неделя, твърди пловдивският вестник "Марица", позовавайки се на свои източници.

Охранителят вървял пеша, като явно се опитвал да влезе в ролята на турист. Не особено успешно обаче, защото е направил впечатление на местни жители. "Беше облечен с бермуди и фланелка. На главата си беше нахлупил шапка с козирка, носеше и слънчеви очила. На гърба имаше неголяма раница, а в едната ръка стискаше букет жълт кантарион. Беше точно на Еньовден, в неделя. Явно е искал да изглежда като човек, който бере билки, но вървеше прекалено бързо за турист и често се оглеждаше. Освен това от тук не минават туристически маршрути", коментират очевидците.

Мъжът не минал през селото, а заобиколил през обиколния път и рискувал да го видят само от къщите в покрайнините. Маршрутът може да не е туристически , но пък за сметка на това е най- краткия до зелената граница със съседна Гърция. "Едва на другия ден разбрахме, че този сигурно е бил беглеца, като видяхме снимките по вестниците", коментира очевидец. Ако забелязаният мъж действително е Георги Енев, това потвърждава версията, че охранителят действа напълно сам, по план който си е изработил предварително. След като е изчезнал с инкасовата кола и е претоварил парите (около 1,5 млн. лв.) в личната си вектра, той е отпрашил към Храбрино. Оставил е колата близо до хижа "Родопски партизани", а след това е скрил по-голямата част от парите в предварително приготвено скривалище в гората. След това е продължил пеш по набелязания маршрут.

Въпреки многобройните разпити, на този етап полицаите не са открили съучастници на обирджията. Полицейските кучета са проследили миризмата на около петстотин метра от колата и след това са загубили дирята. Планът на бившия рейнджър, макар и не особено сложен, явно е ефективен, тъй като вече шести ден няма никаква следа от него.

На Георги Енев е издадена Европейска заповед за арест, след като охранителя на инкасо автомобила избяга на 22 юни с парите на банки- „Райфайзен банк", „Юробанк" и „Прокредит банк", съобщи зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галин Гавраилов.

Окръжна прокуратура е разпоредила на разследващите обира на инкасоавтомобила да съберат информация дали Георги Енев е имал сметки в банки, предаде Дарик. Ако се установи, че е притежавал, тогава ще бъде подадено искане до съда за разкриване на банковата тайна върху авоарите му. Енев е имал не един, а два кредита, твърдят разследващи. Според тях охранителят обаче е имал достатъчно доходи, за да ги покрива. Заплатата му чисто е била 550 лева, получавал е 300 лева наем от апартамента, който купил от двете си задгранични мисии, а и е бил подпомаган от баща си от Германия.

Енев е избягал с 1,5 милиона лева, но за откраднати се считат 1 мил. и 470 хиляди лева, тъй като в бързината охранителят е забравил 17 хиляди евро. Вече е повдигнато задочно обвинение срещу Енев за длъжностно присвояване в особено големи размери и особено тежък случай. За такова престъпление законът предвижда от 10 до 20 години лишаване от свобода.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. баш загубените помачуги от Хвойна го разпознали, бе аре нема нужда

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I