Със заповед на кмета на община Смолян Николай Мелемов в областния град наложиха ограничителни мерки за достъп на домашни животни до детските площадки. Мярката цели опазване живота и здравето на децата през лятната ваканция. Детските и спортни площадки са любимото място за игра и събиране на подрастващите. Наличието на домашни животни като кучета и котки крие опасност от появата на опасни насекоми като кърлежи и бълхи. Освен това е възможно и пренасянето на тении, тъй като животните задоволяват своите физиологически нужди в близост до площадките за игра. Със заповедта се ограничава и пускането на домашни животни за паша. Нарушителите на забраната ще бъдат санкционирани съгласно действащите наредби. От известно време много граждани обмислят подписка срещу разхождането на домашни животни около стадион „Смолян". Масова практика е сутрин жителите на централната част на областния град да разхождат кучета по спортното съоръжение. Стадионът е осеян с изпражнения, недоволстват хората, които спортуват.

 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I