Юношите-старша възраст на „Арда 1924" победиха с 3:1 връстниците си от „Родопа" - Смолян в мач от 13-тия кръг в зона „Пловдив". Двубоят се игра на градския стадион в Ардино заради ремонта на стадион „Дружба" в Кърджали.
Головете за „Арда" реализираха Ерсунер Сунай, Мющеба Тоска и Владислав Димитров. Точен за „Родопа" бе Томас Станевски.
„Родопа" бе по-добрия тим на терена през първата част. Момчетата водени от треньора Звезделин Чаушев  поведоха в резултата още в 5-та минута чрез Томас Станевски. До края на полувремето смолянчани имаха и други шансове за гол, но двата отбора се оттеглиха при този резултат на почивката.
През второто полувреме нещата на терена се промениха коренно. Тимът на „Арда 1924" бе по-настойчивият отбор и още в 48-та минута бившият състезател на „Юнак" Ерсунер Сунай изравни резултата. Три минути по-късно резервата Мющеба Тоска вкара топката в мрежата и резултатът вече бе 2:1.
В 56-та минута в игра влезе резервният вратар на символичните домакини Матиас Мюмюнов, също бивш играч на „Юнак" на мястото на Ахмед Хашим, а титулярният вратар Владислав Димитров започна да играе като централен нападател.
В 65-та минута именно Владислав Димитров получи извеждащо подаване от дясно и със силен удар увеличи преднината на „Арда 1924". До края на срещата играта се развиваше предимно между двете наказателни полета.
Двубоят бе изключително коректен, а главния съдия Мустафа Шефкед си свърши работата и не показа нито един картон.
След мача наставникът на „Арда 1924" Васил Визев сподели, че е останал доволен от играта на отбора. „През първата част не стояхме добре. През второто направих две промени и играта на отбора коренно се промени. Поздравявам момчетата за себераздаването на терена, особено през второто полувреме", сподели Визев.
„Мач с две лица. През първото полувреме показахме добра игра, но през второто играта не тръгна. Още в началните минути получихме два гола и това демобилизира състезателите", заяви след мача наставникът на „Родопа" Звезделин Чаушев.
Двамата наставници изказаха искрените си благодарности към ръководството на ФК „Юнак" за отличната организация преди, по-време и след срещата.
24smolian.com

Временно класиране:
1. „Арда"  (Кърджали)               35-5         33
2. „Марица" (Пловдив)             38-7         31
3. „Димитровград"                   25-10         25
4. „Родопа" (Смолян)               24-17        24
5. „Свиленград"                        26-24        15
6. „Векта" (Пловдив)               17-23        15
7. „Левски" (Карлово)              24-26        12
8. „Арда 1924" (Кърджали)     27-35          9
9. „Палас" (Рудозем)               19-28           9
10. „Траките" (Скутаре)           3–63           0
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I