www.24smolian.com

От 1-ви август: Закриване и преобразуване на училища в Смолянско

вторник, 26 април 2016 г.2коментара

Общините трябва да вземат решения кои учебни заведения трябва да бъдат преобразувани. Това са изискванията на Закона за предучилищното и училищното образование, чиито изменения влизат в сила от 1-ви август. Привеждането на институциите в системата на образованието в съответствие със закона изисква извършването на проверки, изготвяне на становища и документация, вземане на решения от компетентните органи, осъществяване на административен контрол, както и изтичане на определени срокове за обжалване на съответните процедури. Те бяха обсъдени на работна среща в Областна администрация-Смолян, в която участваха експерти от Регионалния инспекторат по образование, както и представители на общините.
„Имаме важни задачи, имаме и срокове. Областна администрация, общините, РИО-Смолян и директорите предстои да вземем важни решения, свързани с прилагането на новия закон и привеждането на елементите на образователната система в съответствие с изискванията", каза заместник-областният управител Тодор Бозуков. Той увери общините, че могат да разчитат на съдействие от страна както на Областна администрация, така и на РИО-Смолян. „Търсете ни за всичко, което ви интересува, защото това са задачи пред всички нас. Времето е кратко, нямаме право на грешки, от нашата работа зависи как ще започне новата 2016-2017 учебна година", допълни в заключение Бозуков.
Законът предвижда промяна във финансирането на професионалните гимназии, закриване и преобразуване на училища, извънучилищните педагогически учреждения, държавни обслужващи звена, обединените детски заведения и др.
24smolian.com
Изпрати :

+ коментара + 2 коментара

Анонимен
26 април 2016 г., 9:08

На времето се строяха...сега се закриват! РОБИ прости!!!

Анонимен
26 април 2016 г., 15:28

Ами като няма деца как да поддържат сгради? Или да почнат деца да правят за да ги пълнят? Не са виновни тези на които им се налага да закриват училища. Виновни са тези дето прогониха българите от България.

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН