www.24smolian.com

20-годишен от Смолян влиза за 10 месеца в затвора, държал марихуана за 47 лева и 76 стотинки

четвъртък, 28 април 2016 г.0 коментара

Районна прокуратура-Смолян постигна осъдителна присъда от десет месеца лишаване от свобода при строг режим по незабавно производство спрямо Илия Д., на 20 г. от гр. Смолян, за държане на високорисково наркотично вещество без надлежно разрешително – престъпление по чл. 354а ал. 3 т. 1 от Наказателния кодекс. Това съобщиха днес от държавното обвинение. Решението на съда е от 27 април.
Илия Д. е признат за виновен за това, че на 23 април 2016 г. е държал марихуана с нетно тегло 7,960 гр.  на стойност 47,76 лева. Наркотичните вещества са били иззети при личен обиск, както и при претърсване в дома му. Същият ден обв. Илия Д. се движел по ул. „Катя Ванчева" в Смолян и бил спрян за проверка от полицейски служител. При разговора Илия Д. показал саморъчно направената цигари и изхвърлил на тротоара найлонов свитък с марихуана. В дома си той държали и друг пакет с марихуана.
По делото е установено, че Илия Д. е бил осъждан за кражба на шест месеца лишаване от свобода условно с 3 г. изпитателен срок. Настоящето деяние е извършено в изпитателния срок, поради което той ще трябва да изтърпи отделно и тези 6 месеца лишаване от свобода.
Присъдата е постигната за рекордно кратък срок за съдебния район на гр. Смолян -  в рамките на 72-часовото задържане в ареста на Илия Д. Обвинителният акт в съда е внесен от новия районен прокурор на Смолян Георги Кърпаров.
24smolian.com
Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН