Община Смолян обяви обществена поръчка на стойност 2,5 млн. лв. за ремонт на улици и пътища. Срокът за изпълнение на поръчката е до 1095 календарни дни, считани от датата на сключване на договора за изпълнение или до изчерпване на финансовия ресурс на възложителя. Дейностите ще се изпълняват поетапно. Срокът за  изпълнение на всеки отделен строителен обект, се определя с Възлагателното писмо, според обема на работата, и е не по-дълъг от 2 календарни месеца. Стойността на обществената поръчка включва цената на всички свързани с изпълнението на поръчката разходи, в това число за мобилизация, възнаграждения, социални и здравни плащания, свързани с работата на екипа на изпълнителя, плащания към подизпълнителите, осигуряване на офис, оборудване, консумативи, поддръжка, изготвяне на строителна документация, извършени работи, труд, вложени материали, механизация, гориво, транспорт и др.
Обектът на настоящата поръчка е без осигурено финансиране. Всички плащания по договора се извършват при постъпване на финансови средства в бюджета на възложителя по настоящото направление, посочиха от екипа на кмета Николай Мелемов.
В поръчката е заложено фрезоване, издухване и измиване на асфалтовата настилка, ремонт и полагане на бордюри, ремонт и направа на тротоари, повдигане на шахти, направа на нови улични отводнителни решетки, ремонти на всички прилежащи съоръжения към уличните платна, полагане на асфалтобетонна настилка, изкърпване с плътен асфалтобетон и запълване на единични пукнатини, хоризонтална и вертикална планировка, изграждане на достъпна среда за хора с увреждания.
Офертите ще се отворят на 27 май т.г., като ще се избира икономически най-изгодното предложение – съчетание от най-ниска цена, организация и изпълнение на строителните работи и управление на риска.
24smolian.com  
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Дано има реален надзор и добра гаранция...всека година пътя е леш!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I