Страсти и обиди след „кой кара турци в селото?"

Родопчанка се засегна от определението „най-добрата журналистка" и нарече мъжа, изрекъл комплимента „простак". За думите си пък от нея бе поискано обезщетение за нанесена обида в размер на 5 000 лева.
Словестната битка между двамата се разиграла в чепеларското село Орехово, а в основата била противопожарната кула, която трябвало да се изгради в него. Припомняме, че миналата година жителите на селото се вдигнаха на протест срещу строежа с мотива, че на мястото, където ще се издигне кулата, имало тракийска могила. След проучване от Министерството на културата обаче дадоха карт бланш за строежа с мотив, че не са открити културни ценности.
З.Б. завела археолог в имота на свои познати в местността „Колото", където преди 30 години бил открит стар купен. Той вече бил сниман за археологическия музей в Смолян, но не бил датиран, именно поради тази причина било и посещението на археолога. След като си тръгнали обаче, жената получила сигнал, че двама души са разбили вратата на имота и са започнали да изнасят купена. З.Б. се върнала на мястото, където пристигнали полицаи и още около 6-7 местни жители. В този момент един от присъстващите се обърнал към З.Б. с думите: „Ти си най-добрата журналистка. Втора няма като тебе в България. Приятелката й кметицата, виждате ли я…, тя цял живот се занимава с нас. Ти защо се бъркаш и т.н., че води турци в селото?". Тези думи провокирали жената и тя нарекла мъжа „простак", който пък се заканил да потърси правата си в съда, защото изричал комплимент, а получил в отговор обида…
Пред магистратите в Чепеларе, З.Б. заявила, че заради случката се е чувствала неприятно, тъй като именно тя е завела този археолог, с когото е следвало да се изготви становище за спиране на строителството на пожароизвестителна кула, както и това че може посоченият от нея артефакт впоследствие да се окаже краден, изнасян и т.н. Заради това и реагирала остро на думите на жителя на Орехово.
Районният съд глоби З.Б. за постъпката й, като родопчанката ще се бръкне в джоба за 1 000 лева. Тя ще трябва да плати на обидения мъж и 250 лева обезщетение, както и 800 лева разноски по делото. Решението бе потвърдено и от Окръжния съд в Смолян.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I