С тържествен концерт-спектакъл Професионалната гимназия по техника и технологии „Христо Ботев" отбеляза 80 години професионално образование в град Смолян и 10-годишнината на обединената ПГТТ.  Поздравителен адрес по този повод от името на кмета Николай Мелемов, прочете секретарят Момчил Николов. „Вашето учебно заведение се нарежда сред най-уважаваните образователни институции. От него започва успешният професионален път на стотици млади родопчани в отраслите на материалното производство, информационните технологии и науката. Приносът на смолянската Гимназия по техника и технологии за подготовката на кадри за местната икономика е безспорен. Зад него стоят здравите традиции на осем десетилетия положителен педагогически опит и новаторска амбиция на преподавателския екип. Убеден съм, че и занапред ще продължите да отстоявате достойно своя авторитет и постижения в учебно-възпитателния процес", се посочва в адреса.
Николов обяви и решението на Общинския съвет, с което ПГТТ се удостоява с парична награда от 1000 лв. и Значка на Смолян по повод юбилеите.
Поздравителен адрес от името на областния управител поднесе и неговият заместник Адриан Петров. Гимназията получи заслужено много поздравления, цветя и подаръци. Тържественият концерт, който се проведе в Театъра, започна с презентация на училището, проследявайки неговата богата история от създаването му до наши дни. Понастоящем в професионалната гимназия се обучават 249 ученици. Бивши директори разказаха за периодите, в които са ръководили училището и поздравиха колегите си като им пожелаха още по-големи успехи. Сегашният директор Мария Жайгарова също поздрави колегите, родителите и учениците с юбилея. „Днес си дават среща спомените на хората с посребрели коси и динамичното и предизвикателно настояще на днешните ни ученици, учители и служители. Така е днес. Така ще бъде и в бъдеще. Винаги заедно с ясна цел –напред и нагоре. Бъдете живи и здрави и носете в сърцата си своето училище – Професионална гимназия по техника и технологии", посочи в словото си Жайгарова.
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I