www.24smolian.com

Наши ученици са сред най-добрите бармани и готвачи

сряда, 27 април 2016 г.0 коментара

Смолянски ученици са в Топ 6 на най-добрите млади бармани и в Топ 10 на най-добрите млади готвачи в България.
Възпитаниците на Професионалната гимназия по туризъм и строителство продължават да печелят заслужени награди от национални и международни състезания.
Отличията са присъдени на Христо Тодоров и Анисе Караахмедова на проведените национални състезания  „Най-добър млад барман" в София и "Най-добър млад готвач" в Пловдив.
„Христо се класира на шесто място от 17 професионални гимназии от страната. Той майсторски забърка коктейли на основа шампанско и моктейли в категория лонг дринк",  каза директорката на гимназията и треньор на ученика Антоанета Караджова. Председателят на комисията, оценяваща работите на младите бармани – Васил Колев – е настоящ шампион на България по барманство и трикратен световен шампион.
В Пловдив пък заместник-министърът на образованието и науката Диян Стаматов откри Осмата панорама на професионалното образование в България в палата № 3 на Международния панаир.
Възпитаничката на Смолянската гимназия по туризъм се класира на десето място от близо 20 състезатели от България в категорията "Най-добър млад готвач". Анисе Караахмедова приготви ястия от националната ни кухня, презентирани по съвременен и модерен начин. Комисията по оценяването и класирането на състезателите, включваща имена на водещи топ готвачи, сподели, че отдавна следи изявите и дейността на гимназията в Смолян.
24smolian.com

Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН