www.24smolian.com

Деца от три общини отбелязаха Деня на Земята

петък, 22 април 2016 г.0 коментара

Екоинспекцията в Смолян отбелязва Световния ден на Земята с деца от общините Смолян, Рудозем и Чепеларе. Тази година мотото на деня е „Дървета за планетата Земя. Нека ги засадим". 
Малчуганите от ОДЗ – Чепеларе - филиал Здравец" разпознаваха животни със забавни гатанки. Експерт от РИОСВ – Смолян им разказа интересни истории за живота на горските обитатели. Най-активните получиха картини, пъзели и книжки.
За Деня на Земята ученици от 8-ми и 9-и клас от СОУ "Св.св. Кирил и Методий" - Рудозем посетиха пречиствателната станция на града. Инициативата бе на екоинспекцията и с участието на експерти от ВиК - Смолян и Регионалната лаборатория по околна среда към ИАОС. Учениците научиха за етапите на пречистване, а експерти от лабораторията им разказаха кои норми се следят. Направени бяха демонстрации с модерен pH-метър, който на място анализира качеството на водата и с преносим анализатор за измерване при аварийни ситуации. Експерт разказа за дейностите, контрола и мониторинга, които осъществява екоинспекцията в Смолян.
В СОУ „Васил Дечев"-Чепеларе за отбелязване на деня са подготвили табла за защитените територии в Смолянска област с материали от екоинспекцията.
24smolian.com
Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН