Родопчанинът Мустафа Карадайъ бе избран за председател на ДПС с гласовете на всички 900 делегати на 9-ата Национална конференция на партията. Това сe случи в 17.43 часа на 24 април 2016 година. Мандатът му е тригодишен.
Новият председател застана развълнуван на трибуната, за да благодари на делегатите за оказаното доверие.
„С нашата кауза в сърцата, с нашата обща сила и воля, с общи усилия можем всичко. Има ли воля, има и път!”, заяви той.
Карадайъ бе номиниран от Председателския съвет и 15 областни организации, след които и кърджалийската.
Както първи 24rodopi.com писа, в понеделник - 18 април, Председателският съвет заседава в така нар. "Сараи" в столичния квартал "Бояна" и реши Карадайъ да бъде предложен за лидер. 14 областни лидери гласуваха за него, 7 - за Рушен Риза и 6 - за Четин Казак.
Мустафа Карадайъ е роден в село Борино, област Смолян. Завършва висшето си образование в УНСС.
Учредител на Академичното дружество на ДПС в град София и член на ДПС от май 1991 година. Създател е на младежката организация на ДПС и неин председател през първите два мандата (1998-2003). От 1996 г. до 2002 г. е служител в централата на ДПС. От 1996 до 2001 г. е преподавател по „Информатика" в НБУ. От 2002 до 2010 е зам.-изпълнителен директор на Агенция за следприватизационен контрол.  Секретар на Централната избирателна комисия.
От 2010 година е организационен секретар на Централното оперативно бюро на ДПС. От 2013 г. е народен представител от ДПС.
Мустафа Карадайъ е женен, с две деца. На 24 декември 2015 година стана един от тримата временни съпредседатели на ДПС до днешната Национална конференция, след като Лютви Местан бе изключен от партията.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I