www.24smolian.com

Дамите на ГЕРБ раздадоха картички за Цветница

неделя, 24 април 2016 г.0 коментара

Жени ГЕРБ-Смолян изработиха цветни картички и ги подариха на смолянчани по случай християнския празник Цветница. С този жест те наприви празника по-вълнуващ и приятен за всички миряни, които присъстваха на празничната служба в храм "Св. Висарион Смоленски".
Влизайки в храма дамите запалиха свещи, а пред иконите поставиха букети пролетни цветя – символ на пробуждащата се природа. Всички 200 картички бяха раздадени след службата, като във всяка една от тях имаше и празнично послание от дамите в структурата и областния координатор Николай Мелемов.
На събитието присъстваха обласният координатор на Жени ГЕРБ Петя Пампорова, зам.-кметовете на община Смолян Венера Аръчкова и Мариана Цекова и членове на партията. След богослужението дамите си взеха осветените върбови клонки за здраве и предпазване от болести и зло. Вярва се, че осветената върба има предпазна и възпроизвеждаща сила, затова тя се запазва цяла година пред домашната икона. Празникът Цветница се отбелязва в неделята след Лазаровден, една седмица преди Великден и е един от най-хубавите пролетни празници. Посветен е на тържественото посрещане на Исус Христос в Йерусалим с маслинови и лаврови клонки.
24smolian.com
Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН