www.24smolian.com

„Гранична полиция“ призова и родопчани: Сигнализирайте за мигранти, не ги задържайте!

четвъртък, 14 април 2016 г.0 коментара

„При евентуално забелязване на отделни лица или компактни групи, за които имате подозрение, че отговарят на профила на незаконно преминали или опитващи се да преминат държавната граница незабавно уведомете местните гранични или полицейски органи". С този призив се обърнаха от „Гранична полиция" към всички родопчани, които искат да съдействат в рамките на закона.
Охранителите на „браздата" съветват при забелязване на мигранти, гражданите да посочат мястото, на което лицата са забелязани, евентуалният им брой и състав на групата, както и посоката на придвижване.
„Обръщаме внимание, че предприемането на действия по физическото задържане на лица, прилагане на насилствени действия спрямо тях или други действия в противовес с правата на човека и закона, могат да бъдат третирани като извършване на административно нарушение или престъпление, във връзка с което извършителите на подобни деяния подлежат на наказателно преследване в съответствие с действащото българско законодателство. Същевременно очакваме всички граждани, пребиваващи в граничната зона, да приемат с разбиране извършваните спрямо тях проверки от полицейските органи за установяване причините за пребиваването им в района", посочват още от „Гранична полиция".
От ведомството напомнят, че пребиваването в граничната ивица, до 300 метра от линията на държавната граница, под какъвто и да е предлог следва предварително да се съгласува с директора на съответната Регионална дирекция „Гранична полиция" чрез началниците на съответните структури, обслужващи района.
24smolian.com

Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН