www.24smolian.com

Министърът на туризма към кметове: Рекламирайте мащабно фестивалите си!

вторник, 19 април 2016 г.0 коментара

95 общински кметове, сред които и Славка Чакърова на Чепеларе, се включиха в традиционната годишна среща на местните управници в страната. Тя се състоя във Велико Търново в рамките на изложението „Културен туризъм". Във форума се включи и министърът на туризма Николина Ангелкова.
Представени и обсъдени бяха промените в закона за туризма и възможностите за развитието на културния туризъм у нас. Министър Ангелкова насърчи кметовете да рекламират по-мащабно организираните от тях фестивали и културни събития в техните общини и гарантира съдействие и подкрепа. Тя предложи още да бъде създадена обща платформа в сайта на министерството с календар на културните събития в страната. Кметовете имаха възможност да се включат активно в дискусията, да бъдат изслушани и да изложат идеите и вижданията си относно развитието на културния туризъм в своя регион.
Както вече писахме, изложението се проведе за 13 пореден път във Велико Търново. Петдесет общини, сред които Смолян, Чепеларе и Златоград, посолствата на ЮАР, Индонезия, Виетнам, Унгария, Азербайджан и Франция, Твер (Русия), Бурса (Турция), Таршин (Малта), туроператори и турагенти презентираха на самостоятелни щандове нови продукти, атракции и дестинации за културен туризъм.
24smolian.com

Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН