По инициатива на Общинския ученически съвет в Община Смолян се проведе дискусия на тема „Агресията-причини, фактори и решения". Във форума се включиха над шестдесет ученици и педагози от учебни заведения в общината, които дискутираха актуални проблеми на проявление на агресията в училище, в семейството, на работното място, на улицата, в интернет и в спорта.
Участниците в събитието бяха консултирани от Детелина Тодорова – психолог към Център по психология на МВР, която представи пред младите хора и учителите най-често срещаните прояви на агресия сред подрастващите, както и спрямо тях от страна на възрастните.
В четири работни групи и подпомагани от психолога, учениците коментираха различни ситуации на агресивно поведение, споделяха свое становище за причините и предлагаха различни варианти за решение на казусите, свързани с формите на агресия. На учениците бяха предоставени цветни флаери с полезна информация и съвети за адекватно поведение при проявление на агресия в различните сфери на обществения живот. 
Съорганизатори на проявата бяха Община Смолян и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.
24smolian.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I