www.24smolian.com

На крак за Великден: Полицаи ще търсят съмнителни лица от „рисковите групи“

вторник, 26 април 2016 г.0 коментара

Полицаите в Смолянско ще проверяват лица от „рискови групи със съмнително поведение", паркирали МПС в близост до религиозните обекти по време на Великденските празници. На щателна проверка ще подлежат и вещи или други предмети, оставени без надзор.
Това са част от мерките, които ще бъдат взети при охраната и осигуряване на безопасността в празничните дни, обявиха от Областната дирекция на МВР в Смолян.
Завишен е контролът при транспортирането, законната употреба и съхранението на взривни вещества, огнестрелно оръжие, боеприпаси и пиротехнически средства, с цел недопускане на инциденти, съобразно изискванията на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия. Предприети са превантивни мерки за обезпечаване сигурността на организирани ученически и други групови пътувания на деца, както и за недопускане на произшествия с тежки последствия. Проверки ще се извършват и на техническата изправност на автобусите, с които ще се провеждат екскурзиите с туроператорски фирми, ръководителите на групи, собствениците и ползвателите на местата за подслон. На територията на областта ще се проведат специализирани полицейски операции, с цел недопускане на кражби на домашни животни и престъпления против собствеността, посочиха от вътрешното ведомство.
Създадена е необходимата организация за осигуряване безопасността на движение по пътищата в дните с интензивен пътникопоток преди, по време и след празничните дни.
Предвид очаквания засилен трафик през границите както на вход, така и на изход, е засилен контролът на граничния контролно-пропускателен пункт и контрола по основните пътни артерии, водещи към границата.
24smolian.com
Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН