1 763 са студентите в Смолянско в настоящата учебна година, като техният брой е намалял с над 5 на сто спрямо предходната, сочат данните на статистиката. 226 от тях следват в квалификационна степен „професионален бакалавър". За придобиване на образователна степен „бакалавър" се обучават 1 357 души. В структурата им по области на образованието най-висок относителен дял заемат обучаващите се по специалности в област „Сигурност и безопасност" - 36.1% (490 души) и „Стопански науки и администрация" - 18.5% (251), следвани от „Подготовка на учители и науки за образованието" - 17.8% (241) и „Спорт, туризъм и хотелиерство" - 13.8% (187).
За придобиване на образователно-квалификационна степен „магистър" след завършена степен „бакалавър" се обучават 180 души, от които 139 са в област „Стопански науки и администрация" и 34 в област „Спорт, туризъм и хотелиерство".
184 са преподавателите във висшите учебни заведения. В област Смолян преподават 40 професори, 76 доценти и 61 асистенти.
За учебната 2015/2016 година в образователно-квалификационна степен „професионален бакалавър" са приети 81 нови студенти, а в „бакалавър" – 269. Новоприетите в магистърски програми след завършена степен „бакалавър" са 108 души.
24smolian.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I