Вторият транш на хранителната програма стартира от 9 май в община Девин, съобщиха от местната администрация.
„По традиция вторите траншове са за хора, които вече са подпомагани от първите траншове на програмата, но през 2016 година изпълнител на бенефициент по програмата е Агенция „Социално подпомагане" и тя въведе друг регламент.
Това решение е обнародвано с държавен вестник и според него хората, които ще получат продуктите са описани със следния текст: Лица и семейства, които поради нисък доход или липса на доход не са в състояние да посрещнат свои основни жизнени потребности, в т. ч. и лица и семейства в тежка социална ситуация и с ниски доходи, които са получили еднократна помощ по реда на чл. 16 ППЗСП за задоволяване на инцидентно възникнали потребности", посочиха от Общината.
Червеният кръст е изпълнител на процеса по раздаване на продуктите до крайните бенефициенти. Пунктът за раздаването им в Девин се намира в Дома на културата.
Продуктите ще се предоставят срещу представена лична карта както и чрез предоставяне на пълномощно. На всеки правоимащ се полагат: 5 пакета брашно, 6 пакета спагети, 3 пакета леща, 2 компота, 1 конфитюр, 1 литър нектар, 2 кутии локум  които имат общо тегло 15 кг.
Кампанията по раздаване на храни ще продължи до 19 май. Пунктът за раздаване на хранителни продукти ще работи сутрин от 9.00 часа до 12.00 часа и следобяд от 13.00 часа до 16.00 часа, посочиха от Общината.
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I