Над 150 чевермета ще се завъртят на празника на златоградското чеверме на 7 май в родопския град, съобщиха от Община Златоград. Празникът се провежда за втора година и според организаторите ще се превърне в ежегоден в началото на май. Родопска музика, изпълнения на каба гайди, концерти на ансамблите "Българе" и "Тракия" ще звучат в Златоград в празничния ден.
Програмата започва в 9 часа на 7 май с възстановка на приготвянето на традиционния златоградски ястия на открито. Кулинарните демонстрации ще бъдат сред декори в градския парк, пресъздаващи атмосферата на родопски дворове от преди век.
Тържественото откриване на празника "Златоградското чеверме - традиции и гостоприемство" е предвидено от 11.00 часа под звуците на оркестър "101 каба гайди". Представянето на чевермето като един от най-популярните деликатеси от родопската кухня продължава през целия ден, а програмата на феста включва изпълнения на местни и гостуващи фолклорни изпълнители.
Организаторите от Община Златоград очакват гостите на празника да бъдат с народни носии, какъвто е въведеният дрескод на събитието. 

24smolian.com 
На снимката: Хиляди усетиха невероятната атмосфера на празника в Златоград миналата година
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I