Образованите хора са най-големия капитал на една нация, гарантиращ ни достойно място в Европа, посочи градоначалникът в словото си за 24 май

С  тържествен концерт „ Поздрав от децата на Смолян за 24 май" , смолянчани отбелязаха  Деня  на българската просвета и култура и на славянската писменост. Талантливите ни малчугани  бяха аплодирани от публиката по време на концерта, който се проведе в театъра.
Тържеството започна с химна на братята Кирил и Методий „Върви, народе възродени".
"Скъпи дейци на културата и просветата. Щастлив съм, че като кмет на община Смолян мога да ви поздравя с най-светлия български празник, празник на нашата просвета, култура и писменост. Азбуката на Кирил и Методий, която сме дали на света, е най-великото общославянско дело, което сме направили и затова сме горди ", каза в словото си кметът
Николай Мелемов. „ На  днешния ден цялата българска общественост трябва да се преклони с уважение към всички вас, които се занимавате с наука, образование и култура, защото това е най-високохуманната дейност. Вие учите и възпитавате нашите деца, а когато една нация има високо образовани и възпитани граждани, това е най-големият капитал, гарантиращ ни достойно място в Европа", каза още Мелемов пред просветните и културни дейци. Той посочи, че не случайно в тежките исторически моменти точно образованието, училището и науката са помогнали на нацията ни да се съхрани и оцелее през вековете. Кметът на Смолян отправи най-топли пожелания за здраве и бъдещи успехи на просветните дейци, а на младите хора да помнят своя език и род, за да може българския народ да върви възроден към светли европейски бъднини. 
След това секретарят на община Смолян Момчил Николов обяви Годишните награди на община Смолян за 2016 г. , които градоначалникът връчи на 21 изтъкнати дейци в сферата на образованието, науката, културата и журналистиката.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I