www.24smolian.com

400 кг. курбан раздаде за храмовия си празник църквата „Св.Георги” в Смолян (снимки)

петък, 6 май 2016 г.0 коментара

Църквата „Св.вмчк Георги Победоносец" в Смолян чества за 158-и път днес храмовия си празник. Светата Литургия отслужи Негово Високопреподобие архимандрит Висарион в съслужение с енорийския свещеник Георги Атанасов. На Богослужението звучаха църковни песнопения, изпълнени от Църковния хор към храма с диригент презвитера Юлияна Атанасова. След като завърши светата Литургия, бе отслужен водосвет за здраве и
благоденствие на целия народ. После множеството миряни бяха поведени от свещениците на литийно шествие около храма под звуците на църковните камбани. След като завърши литийното шествие, енорийският свещеник благослови празничната трапеза, от която вкусиха стотици миряни за благословение. Беше раздаден 400 кг курбан.
Отец Георги, който носи името на Светията чудотворец и Победоносец, прие поздравления от Църковния хор и Неделното училище към храма, както и от много миряни.
Миряните си наляха и вода от аязмото. Преди години светената вода спряла да тече, но на един Гергьовден потекла отново, което е свидетелство за чудото на молителя ни пред Бога и Негов застъпник Св.Георги.
24smolian.com
Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН