С 249 по-малко са децата в детските градини в Смолянско през настоящата учебна година спрямо предходната. 3 325 малчугани посещават общо 51 детски заведения в региона, сочат данните на статистиката за област Смолян. Средният брой деца в една детска градина е 65, като в градовете той е значително по-голям-114, а в селата-34.
Броят на местата в детските градини е 4 186, като на 100 деца се падат 126 места. За страната като цяло на 100 деца се падат 105 места, посочват статистиците.
Учениците в Смолянско също намаляват. Те са с 242-ма по-малко всравнение с миналата учебна година. 10 361 млади родопчани посещават школата в региона. Броят на преподавателите пък е 955.
Общото и професионално образование и обучение през учебната 2015/2016 година се осъществява в 66 самостоятелни училища, от които 54 са общообразователни и 12-професионални гимназии и училища.
В сравнение с предходната учебна година броят на общообразователните и професионалните училища намалява с 1.5%, поради обединяване на две професионални гимназии.
През 2015 г. основно образование са завършили 873 ученици. Средно образование са завършили 879 ученици.
През миналата учебна година от основното образование в общообразователните училища по различни причини са напуснали 42-ма ученика. Най-много са учениците напуснали поради заминаване в чужбина-34 или 81 % от общия брой на напусналите.
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I