www.24smolian.com

Договорът е сключен-60 дни за проектиране на ГКПП „Рудозем“!

вторник, 31 май 2016 г.1коментара

Областният управител Недялко Славов подписа договора за проектиране на ГКПП „Рудозем-Ксанти". Контрактът бе сключен в сградата на Областна администрация.
С подписването на договора приключва първият етап от обществената поръчка, с която бе определен проектанта. Изпълнителят трябва за 60 календарни дни да изготви работен проект, който да се одобри от Министерски съвет, съобщи областният управител Недялко Славов. Той посочи, че това събитие е историческо. „Положени са немалко усилия, които дадоха резултат. За изграждането на пътя от гръцка страна, както и за трасето Средногорци-Рудозем от българския участък, е осигурено финансиране по  Програмата за трансгранично сътрудничество „Гърция- България- 2014-2020". Поредният пункт по българо-гръцката граница се очаква да започне да функционира в средата на 2017 г., тъй като ръководството на Областната администрация работи приоритетно по него. След необходимите процедури се надявам септември-октомври да обявим поръчката за избор на строител на обекта и през 2017 г. пунктът да е готов", коментира областният управител.
Бъдещият ГКПП „Рудозем-Ксанти" ще бъде за всички видове сухопътен транспорт и товари, а трасето ще е с четири  ленти. Така ще се скъси и облекчи пътят до Беломорието.
Припомняме, че в началото на април Недялко Славов внесе проекта за изграждане на граничния пункт. Наличният бюджет по проекта е в размер на 38 млн. евро и включва няколко инвестиционни приоритети. Това са изграждане на нов гранично-пропускателен пункт „Димарио-Рудозем" – ГКПП „Рудозем-Ксанти", изграждане на нов път Димарио–българска граница, реконструкция на път II-86 – Средногорци-Рудозем и обходен път на Рудозем, реконструкция на път II-59 – Момчилград-Ивайловград.
24smolian.com

Изпрати :

+ коментара + 1 коментара

Анонимен
31 май 2016 г., 19:07

от гръцка страна пътя е на среде стига сте отчитали дейност

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН