www.24smolian.com

След купоните: „Гераците” върна в реалността 780 абитуриенти в Смолянско

сряда, 18 май 2016 г.0 коментара

780 зрелостници от Смолянска област подадоха заявления за явяване на матурата по български език и литература. Те бяха разпределени в 21 учебни заведения в областта, съобщиха от Регионалния инспекторат по образованието. Както в цялата страна така и в нашата област бяха приложени драконовски мерки срещу преписване , включително и онлайн наблюдение. В класните стаи не се допускаха зрелостници с часовници и телефони, на всички бяха раздадени черни химикали, с които да пишат. Изпитите се наблюдаваха онлайн от огромен брой експерти в министерството.
Тестът за матурата за зрелостниците бе генериран в 5.25 часа в сряда сутринта. Той се състоеше от 40 въпроси. 41-вият–темата, бе изтеглена в 9.00 часа. Падна се „Разрушената хармония" в повестта „Гераците" на Елин Пелин.
На 20 май ще се проведе вторият задължителен зрелостен изпит за абитуриентите.
На националното външно оценяване след 7–ми клас се явиха 900 ученици от Смолянско, които бяха разпределени в отделни корпуси и на различни етажи, за да са отделни от зрелостниците. Седмокласните преразказваха разказа на Михаил Вешим „Родителска среща" от името на неутрален разказвач.
24smolian.com

Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН