Уважаеми колеги, учители!
В навечерието сме на 24 май –деня, в който отправяме своята почит, уважение и благодарност към Светите братя Кирил и Методий.
Благодарение на тях и на последователите им имаме уникална и благозвучна азбука, на която пишем и изричаме най-скъпите си и свидни думи, пожелания и послания, които осмислят и променят живота ни.
Ние, потомците, носим светлината на буквеното слово, но и отговорността да пребъде във вековете огънят на българската духовност, на българската просвета и култура!
Учителите-ветерани останаха верни на професията си, на училището и на учителството, защото благодарение на буквите, на словото, променяха живота на поколения смолянски граждани.
Днес, ние, учителите, които не сме вече в училище, продължаваме да се вълнуваме и да задаваме въпроси по отношение на образованието и възпитанието на нашите деца и внуци. Искаме те да не спират да обогатяват своите знания и учения и смело, благодарение на професионалното ръководство на своите учители, да реализират мечтите си като достойни граждани на нашата скъпа Родина –България и на Обединена Европа.
Колеги ветерани,
Дълбок поклон пред труда и търпението, пред знанието, пред учението!
Поклон пред обичта Ви, учители!
Честит 24 май!
Клуб на учителите-ветерани град Смолян
Председател: Златка Рашева   
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I