Областният информационен център в Смолян закри Националната кампания "Успешни ЗАЕДНО" с концерт за Деня на Европа. Лошото време не попречи на доброто настроение на стотици смолянчани, които се включиха в празника. Всички се забавляваха със страхотните изпълнения на изявените местни творци от Духовия оркестър на Смолян, клуб „The One", клуб „Найчетата", клуб „Ро Войс" и клуб „Зареница". Кулминацията на вечерта пък беше концертът на невероятния Рафи.
На щанда на Областен информационен център–Смолян всеки можеше да получи ценна информация за актуалните процедури за кандидатстване със средства от ЕС, да участва във викторината на европейска тематика и да научи много за Европейския съюз и институциите.
Десетки младежи се включиха в импровизираната трудова борса с участието на представители на Бюро по труда-Смолян, Кариерен център, Минерална вода „Михалково" и други бизнес организации. Влязоха в пряк неформален контакт с тях и се запознаха с възможностите за работа и развитие в област Смолян.
„Със съдействието на Професионална гимназия за приложни изкуства създадохме заедно „Европа в Родопите" като с кварцов пясък бяха изработени българското знаме, европейското знаме и логото на община Смолян. Скоро всички ще имат възможността да се насладят на сътворената красота", посочиха организаторите.
Основната цел на Националната кампания „Успешни ЗАЕДНО" бе да се популяризират възможностите за финансиране на бизнес инициативи с европейски средства, както и вече реализираните бизнес проекти на територията на област Смолян. В рамките на Кампанията бяха проведени „Дни на отворените врати" в различни фирми на територията на областта, реализирали проекти, финансирани със средства от ЕС. По време на тези посещения младежи и предприемачи имаха възможност да видят прекия ефект от прилагането на средствата от ЕС, да се запознаят с процесите на кандидатстване и изпълнение на един проект, да разговарят с ръководствата на фирмите и да получат ценна информация относно плюсовете от реализирането на тези проекти.
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I