www.24smolian.com

Ден на отворени врати: Ученици разиграха дело в Административния съд

четвъртък, 12 май 2016 г.0 коментара

За четвърта поредна година Административен съд-Смолян отвори врати за граждани, медии и институции в рамките на информационната кампания „Ден на отворените врати". Инициативата се осъществява с цел популяризиране дейността на съда и повишаване правната култура на гражданите.
Областният управител Недялко Славов уважи инициативата, като поздрави представителите на съдебната власт за добрата и полезна за гражданите идея. „Приветствам всяко действие, на която и да е институция, независимо коя власт представлява, към това да става по-достъпна, по-отворена, да повишава информираността на гражданите за това как тя функционира, като по този начин повишава и доверието към институциите. Това е основна линия и на моето поведение, и в дейността на администрацията, която представлявам, и се радвам, че подобен подход има и съдебната власт. В ежедневието си често се натъквам на факта, че гражданите не са информирани за това как функционират институциите, затова какви задължения имат. Това понякога създава нереалистични очаквания и съответно недоверие", заяви  Славов.
За първи път „Денят на отворените врати" се проведе съвместно с всички органи на съдебната власт в Съдебната палата. Съдии, адвокати, прокурори представиха същността и дейността на Административния съд, неговите правомощия и задължения. Ученици от ПГИ "Карл Маркс"-Смолян проведоха симулативен съдебен процес по действителен случай.
24smolian.com
Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН