www.24smolian.com

Нови мерки: ЧСИ събира такса „Смет“ от длъжници?!

сряда, 11 май 2016 г.3коментара

Кметът Николай Мелемов ще предоговаря условията по договора с „Титан"

Да се задължи Общинската администрация в Смолян да използва всички законови средства за събиране на задълженията от такса „Смет" от гражданите, включително и принудително събиране. Тези мерки бяха набелязани от работната група, създадена с решение на Общинския съвет, която разгледа материалите, касаещи сметосъбирането в общината. След работната среща бе препоръчано кметът Николай Мелемов да направи среща с фирмата-изпълнител по договора за сметосъбиране, като на нея да се предоговорят базовите условия, при които е сключен договорът през 2006 г. с оглед настъпилите промени в икономическото състояние.
Препоръчва се също така в Общинска администрация да не се използват средства от други местни дейности за покриване задълженията по договорите за сметосъбиране, освен приходите от такса смет.
Необходимо е също така да се повиши контролът върху кантара. „Технически да бъде оборудван съществуващият кантар така, че да може да се осъществява пълен контрол. При невъзможност трябва да се търси възможност същият да се ситуира в края на града. Да се търси възможност за технически контрол на входящия отпадък. Общинска администрация да ползва всички законови мерки за повишаване събираемостта на такса „Смет" в курорта Пампорово. Да има достъпност, прозрачност при отчетността на сметосъбирането, при съставянето на моментните и месечни протоколи. Да се задължи Общинска администрация да представя пред Общинския съвет тримесечна справка за извършените дейности, които са по договора. Да се засили контролът върху нерегламентираните сметища. Да се предвидят санкции на кметове и кметски наместници в селата за допускане на такива, както и да се вземат мерки за занижения контрол при подписването на протоколите", са също мерките, които бяха набелязани от работната група.
Заседанието беше ръководено от председателя на Общинския съвет Славка Каменова. В него участваха общински съветници и граждани.
24smolian.com 
Изпрати :

+ коментара + 3 коментара

Анонимен
11 май 2016 г., 15:59

Значи общината ще копува не един а два елекрически автомобила:)за да се возят общинарите.

Анонимен
12 май 2016 г., 6:57

Ами нормално е след като Общината вдигна без никакво логично обяснение такса битови отпадъци да падне и събираемостта!

Анонимен
12 май 2016 г., 21:06

Тази Славка Каменова, не е ли тази дето носи парите на аго Джамал в София?

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН