www.24smolian.com

След срещата с кмета: „Клинър” разработва нови варианти за повишаване качеството на сметосъбирането

вторник, 17 май 2016 г.1коментара

Кметът на Смолян Николай Мелемов проведе работна среща с ръководството на „Клинър" ООД и работната група, която бе създадена с решение на Общинския съвет, за да следи изпълненията на дейностите по сметосъбиране.   
Присъстващите се запознаха с предоставените протоколи за извършените дейности по сметосъбиране и сметоизвозване на други общини, близки като население до община Смолян. Установи се, че дейността се отчита по друг начин – брой вдигнати съдове и на тон.
Опериращата фирма трябва да разработи и предложи  няколко сравнителни варианта, от които да се избере най-добрият за отчитане на дейността, качеството, отчетността и прозрачността на дейностите, бе едно от решенията, които се взеха по време на срещата. Общината пък трябва да отправи питане към Агенцията за обществени поръчки по какъв начин да бъде променен договора с цел оптимизиране на цената и опростяване на отчетността. Да поиска опит от други общини, за да може да се направи сравнение.
В срещата взеха участие управителят на „Клинър" ООД Христо Христов, представителят на собствениците Величко Минев, председателят на Общинския съвет Славка Каменова, съветниците  Екатерина Гаджева и  Костадин Василев, както и Димитър Николов.
На снимката: Нови кражби на колела на контейнери за смет бяха установени след проверки в Смолян от страна на служителите на „Клинър"
24smolian.com


Изпрати :

+ коментара + 1 коментара

Анонимен
18 май 2016 г., 16:09

ОБЕЩАХА да намалят такса смет наполовина!!!

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН