www.24smolian.com

Читалището в Девин с приз „Библиотека на годината“

сряда, 11 май 2016 г.0 коментара

За втора поредна година Областната управа в Смолян поощри библиотечното дело с призовите награди  „Библиотека на годината" и „Библиотекар на годината". Отличията бяха връчени в Деня на Светите братя Кирил и Методий.
С максимален брой от 25 точки призът „Библиотека на годината" заместник-областният управител Андриян Петров връчи на библиотеката при НЧ „Родопска просвета – 1923" – гр. Девин. Останалите претенденти получиха грамоти за своя принос в библиотечното дело, а на библиотеката при НЧ „Кирил Маджаров – 1866" – гр. Смолян, кв. Устово беше присъдена Специална годишна библиотечна награда за изключителния й принос за развитието на библиотечното дело в община Смолян и съхранение на културното наследство за 150-те години от създаването й до днес.
Нели Хаджиева от НЧ „Христо Ботев" – гр. Рудозем беше отличена за библиотекар на 2015-та година с получен най-висок брой 24 точки.  Другата номинация беше на Анелия Малинова – библиотекар в НЧ „България – 1937" – с. Могилица, на която беше връчена грамота.
Като патрон и инициатор на конкурса, посланик на културата, просветното и библиотечно дело, заместник-областният управител Андриян Петров получи благодарствена грамота, която с признателност за оказаните подкрепа и загриженост му връчи Йорданка Вълчева – заместник-директор на Регионална библиотека „Николай Вранчев" - гр. Смолян.
24smolian.com

Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН