www.24smolian.com

Георгиос и Георги с отличия за приноса „Родопите се отварят към Беломорието“

сряда, 11 май 2016 г.2коментара

Префектът на Източна Македония и Тракия в Гърция Георгиос Павлидис ще бъде удостоен на официална церемония със званието „Почетен гражданин" на Смолян. Събитието ще се проведе преди началото на сесията на Общинския съвет днес.
Припомняме, че решението за връчване на отличието бе взето от общинските съветници на 27 август м.г. Павлидис стана ключова фигура за отваряне на пътища и пунктове към южната ни съседка на територията на Смолянска област.
С почетното звание ще бъде удостоен и Георги Чилингиров, председател на  Дружеството за приятелство между България и Гърция. Отварянето на границите между нашите две страни стана лична кауза на Чилингиров още от самото начало на демокрацията в България. Той е участник в целия преговорен процес. Не само като преводач, но и като ревностен радетел на тази идея-за отварянето на вратите между двата съседни народа.
Двамата полагат от 20 години усилия да се отварят пунктове към южната ни съседка в нашата област, което е от съществена важност за развитието както на целия  регион, така и на община Смолян в частност", каза кметът Николай Мелемов, който направи предложението двамата да бъдат удостоени с най-високото отличие на общината.
На снимката: Павлидис между кмета Мелемов и областния управител Недялко Славов
24smolian.com 

Изпрати :

+ коментара + 2 коментара

Анонимен
11 май 2016 г., 19:23

че те още са го не отворили бе хахаха

Анонимен
12 май 2016 г., 6:41

А колко пункта има на територията на смолянска област?

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН