Заместник-областният управител Андриян Петров беше официален гост на тържественото честване на 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия, което се проведе в Гарнизонен военен клуб-Смолян.
Беше извършен водосвет за здраве и благополучие, след което започна Тържествено събрание – концерт. Командирът на 101-ви Алпийски батальон подп.Димитър Кацаров представи накратко военните и спортни постижения на военнослужещите. Той изрази своите благодарности към правителството и местната власт в лицето на областния управител Недялко Славов и кмета на община Смолян Николай Мелемов за ползотворното сътрудничество и гарантира, че населението на област Смолян може да разчита на батальона и занапред.
Заместник-областният управител Андриян Петров поздрави от името на областния управител подп. Кацаров и всички военнослужещи в 101-ви Алпийски батальон по случай празника. Изрази благодарност и признателност за безрезервната и всеотдайна служба към обществото, както и своята увереност, че и занапред ще продължават да отстояват принципите на българския войн като защитават границите и суверенитета на България. В заключение Петров пожела на военнослужещите здраве и благополучие, винаги да носят родолюбието в сърцата си, сили и желание да служат на обществото и родината ни, както и закрилата на Свети Георги Победоносец.
Тържественото събрание – концерт продължи със сценични изяви на самодейци от 101-ви Алпийски батальон. Бяха наградени военнослужещи за високи военни и спортни постижения.
На 6 май част от състава на 101-ви Алпийски батальон ще вземе участие във Военния парад в София и други градове в страната. Утре от 17.00 часа в град Чепеларе 25-ма от тях с отговорник заместник-командир майор Здравко Михайлов ще участват в тържествен ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на загиналите във войните.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I