Бивш миньор получи 10 616 лева обезщетение заради трудова злополука, но опита да обере братовчед си заради… недостиг на средства. Златоградчанинът В.К. обаче бил спипан от съпругата на роднината си минути след като прибрал пачката с 810 лева от скрин в спалнята на семейството. Мъжът се уплашил от побеснялата жена, захвърлил парите и избягал, за да се озове за пореден път в съдебната зала.
Случката се разиграла на 27 май. В.К. отишъл в дома на втория си братовчед в родопския град, за да му поиска пари назаем, с които да плати издръжката на малолетното си дете. Малко преди това обаче роднината му тръгнал на път, а съпругата и синът му излезли до магазина, оставяйки гаража отключен. В.К. често помагал на братовчед си срещу пари и добре познавал имота. Той влязъл през гаража, а встрани от вратата на къщата открил закачения ключ за дома. Промъкнал се в спалнята и отворил скрина, където била дамската чанта на жената. Минута след като прибрал парите той бил сгащен от съпругата.
Районните магистрати в Златоград наказаха с условна присъда в размер на година родопчанина.
По-малко от месец преди неуспешният опит за кражба, В.К. успя да осъди „Горубсо-Златоград" за обезщетение след като при инцидент родопчанинът е претърпял ампутация на палеца на ръката-случай, за който 24smolian.comвече писа. Злополуката станала на 13 юли 2012 година. В.К. бил подземен машинист на рудничен локомотив. При завъртане на 180 градуса на вагон, посредством ел.тефер, подвижният кош притиснал ръката на работника, който се бил захванал за рамата. Наложила се ампутация на пръста, а В.К. прекарал шест месеца в болнични. През това време той получавал 90 на сто от трудовото си възнаграждение. След възстановяването му на работа, родопчанинът бил трудоустроен и заел друга длъжност, но със 100 лева по-ниско възнаграждение. На тази позиция служителят работил в рамките на година и седем месеца до напускането си. Мъжът изплащал месечна издръжка на болното си дете, а с ампутирания палец това ставала все по-непосилна задача. В хода на заседанието В.К. настоя да му бъде изплатено обезщетение за причинените болки и страдания, както и поради депресията от невъзможността да издържа себе си и болното си дете, в размер на 56 000 лева. Пострадалият родопчанин поиска и по 200 лева ежемесечно обезщетение вместо пенсията, която би получавал ако имал навършен трудов стаж за пенсиониране първа категория, без какъвто и да било друг стаж ведно с лихвата за забава. Магистратите обаче отсъдиха пет пъти по-ниско обезщетение.
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I