В област Смолян ще бъдат наети 184 безработни лица над 29 години по ОП „Развитие на човешките ресурси" 2014-2020 г. Това стана ясно по време на заседанието на Областната комисия по заетостта. На него се обсъдиха оценките на подадени заявки от работодатели по Схема „Обучения и заетост", съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.
Областният управител Недялко Славов откри заседанието и приветства всички членове на Комисията и гостите, като подчерта, че безработицата в региона през последната година е намаляла с близо 3%, като принос за това имат и сериозните инфраструктурни обекти, които се реализират на територията на област Смолян.
Новото в този програмен период е, че за първи път се работи с лица над 29 години, като приоритетни групи са безработните с основно и по-ниско образование, трайно безработните лица, регистрирани в дирекции „Бюро по труда" за 12 и повече месеца, лицата над 54-годишна възраст. За наетите по проекта безработни лица ще се възстановяват средства за трудови възнаграждения за период до 12 месеца, включително и дължимите към тях вноски за сметка на работодателя, съгласно Кодекса на труда и Кодекса за социално осигуряване, в зависимост от това представител на коя целева група е всеки одобрен гражданин.
Общият брой на подадените заявки от фирми на територията на област Смолян е 474 за 1428 работни места, като са класирани 45 фирми, отговарящи на критериите, за 184 работни места. Общият бюджет на одобрените заявки е 1 182 718.32 лв., което нарежда региона на седмо място в страната по отпуснати средства по програмата, независимо, че е сред най-малките области в България.
24smolian.com
      
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Като се сетя как стоят 184 работни места на 30 хиляден град с минимална работна заплата към 2016г. -420 лв съгласно Кодекса на труда, не мога да бъда убеден че ще има доволни. А в допълнение с това остава и 6 месечния срок на наемане. Но важно е работа да се върши и проекти да се печелят(ПАРИ ДА СЕ КРАДАТ),а хората на чужбина нека си ходят че и трябва да се хранят . :)

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I