Започва приемът на заявления по подмярка „Стартова помощ за развитието на малки стопанства" от Програмата за развитие на селските райони, съобщиха от Областна дирекция „Земеделие". Заявления могат да се подават от 4 юли до 12 август.
По подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства" ДФ „Земеделие" подпомага малки земеделски стопанства със стартова помощ в размер на равностойността на 15 000 евро. Един от приоритетите на подмярката е подпомагане на стопанства, разположени изцяло в планински райони, което дава много добри възможности на стопаните от Смолянска област.
Финансовата помощ по подмярката е безвъзмездна и цели устойчиво развитие и растеж на малките земеделски стопанства. Субсидията се предоставя за максимален срок от пет години при условие, че представеният към заявлението за подпомагане бизнесплан е изпълнен коректно.
Изплащането на помощта се извършва на два етапа.
За подпомагане могат да кандидатстват физически лица, навършили 18 години, еднолични търговци (ЕТ), еднолични дружества с ограничена отговорност (ЕООД) или дружества с ограничена отговорност (ООД), регистрирани по Търговския закон, както и кооперации, регистрирани по Закона за кооперациите.
Кандидатите представят бизнесплан, по образец, за развитие на стопанството за максимален период от пет години. Бизнеспланът може да бъде изготвен безвъзмездно от Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ).
24smolian.com 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I