Седмица на отворените врати за борба с туберкулозата започна в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров" в Смолян. До 17 юни ще се извършват безплатни профилактични прегледи и изследвания. Д-р Юлияна Лазарова ще приема в кабинета за контрол на туберкулозата, който се намира на шестия етаж, над Инфекциозно отделение, до петък включително от 8.00 до 15.30 часа.
На всеки, който реши да провери своето състояние, ще бъде извършен преглед и ще се назначи проба манту, а при необходимост и допълнителни изследвания – рентгенова снимка и изследване на материал за туберкулозни бактерии.
И през март в смолянската болница се проведе седмица на отворените врати във връзка със Световния ден за борба с туберкулозата – 24 март. Прегледаха се 106 души, като според попълнените анкетни карти 89 са били в риск. Направени са 81 манту, открити със заболяване няма. Десет човека са взети за провеждане на химеопрофилактика за предпазване от разболяване, посочи д-р Юлияна Лазарова.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I