Прогресиращо увеличаващ се трафик със затопляне на времето се наблюдава на ГКПП "Маказа - Нимфея" от началото на годината, съобщи областният управител на Кърджали Илия Илиев, цитиран от БТА. Той посочи, че само за двадесет дни от юни през него са преминали над 40 000 автомобила и повече от 140 000 души, част от които от трети страни, извън ЕС. Спрямо предходните месеци това е между 20 000 и 40 000 преминали души повече. Изключение правят февруари, с по-малък пътникопоток и май - с по-голям. Причина са февруарските стачки на гръцките фермери и почивните дни около Великден, Гергьовден и 24 май. Само през май пунктът е бил предпочетен от близо 200 000 български и чужди граждани, а отчетеният трафик надхвърля 60 000 автомобила. Илиев посочи също, че ГКПП "Маказа - Нимфея" е предпочитан маршрут и по натовареност за лекотоварния трафик е на второ място в страната, след ГКПП - Кулата.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I