www.24smolian.com

Строг затвор за бракониер с дърва за 38 лева

вторник, 21 юни 2016 г.1коментара

Чепеларец ще влезе в затвора заради бракониерство. Родопчанинът Б.Г. ще прекара шест месеца при строг режим зад решетките заради 0,90 кубика дърва за огрев, които бил спипан да превозва в лек автомобил без съответното разрешително. Натъпканите в багажника нарязани цепеници от зимен дъб и бук били оценени на 38 лева и 70 стотинки, посочиха за 24smolian запознати с казуса. Дървата за огрев били добити от горски фонд, стопанисван от държавно лесничейство. Мъжът бил спрян за проверка на влизане в родопския град.
Предишни осъждания на родопчанина накараха магистратите в Чепеларе да бъдат безкомпромисни и Б.Г. ще изтърпи наказанието си ефективно. Това е един от редките случаи, в които зад решетките ще влезе бракониер. Припомняме, че са десетки сигналите за нерегламентирана сеч в региона. Малко са обаче заловените недобросъвестни граждани, които посягат на горски масиви за лични нужди.
24smolian.com
Изпрати :

+ коментара + 1 коментара

Анонимен
22 юни 2016 г., 9:21

По голям абсурд в Абсурдистан може ли да сътворите, господа-другари. Да предположим че събрахте цялата паднала маса от предната зима, ами тя си седи и гние и вместо да я дадете за безплатно изземване от сиромашията вие ги вкарвате в затвора. Срам и позор за такива съвременни чорбаджии, заради които едно време хората са приели доброволно исляма.

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН