Британският събор над Полковник Серафимово е на четвърто място в „10-те най-добри летни фестивалa в Европа, за които никога не сте чували". Класацията е на известно британско издание The Guardian.
Припомняме, че само преди дни на поляните над смолянското село бе организиран шестият поред събор, който събра на 1200 чужденци в т.нар. „фестивално градче".
Фестивалът се организира от семейство британци, които имат къща в Полковник Серафимово. В селото живеят постоянно 8 британски семейства, но през лятото техният брой нараства на 20.
„За мен това е най-красивия фестивал на света, а аз съм бил на доста такива събития. Идвам тук за четвърта поредна година и участвах в организацията. Беше доста трудно, но си струваше усилията. Слънцето грее, температурите са високи, а хората са много щастливи и вече можеш да усетиш тяхната колективна енергия", обяснява Иво Бетке от Германия.
„Фестивалът е уникален! Организацията беше перфектна! Всички къщи в селото се преобразиха. Във въздуха се носеше ухание на пататници, клинове и скара...", бе масово мнението на участниците, заяви Радка Тунева, съпредседател на „Сдружение за устойчиво развитие на село Полковник Серафимово.
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Яко пафкане там да го сторят комуна за дрогари

    ОтговорИзтриване
  2. 80 LV ВХОД!!! ЛУНАТИЦИ , НАРКОМАНИ И ПИЯНИЦИ , АКО НА ИЗМЕТА НА СВЕТА СЕ РАДВАМЕ ТО И НИЕ НЕЩО СМЕ ЛУДНАЛИ.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I