Общата стойност на екологичните инвестиции в областите Смолян, Кърджали, Хасково, Пазарджик и Пловдив е 526 млн.лв. Това обяви днес в Хасково министърът на околната среда и водите Ивелина Василева на информационен форум. Домакин бе Областна администрация Хасково, а събитието постави края на инфотур, на който министър Василева представи пред областни управители и кметове от Южен Централен район (ЮЦР) възможностите за кандидатстване с екологични проекти по Оперативна програма „Околна среда" (ОПОС),  Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) и Националния доверителен екофонд.
104 са проектите, финансирани от трите финансови инструмента, управлявани от Министерството на околната среда и водите. Инвестициите доведоха до изграждането на водоснабдителна и канализационна мрежа с дължина близо 586 км. В региона са изградени и реконструирани 12 пречиствателните станции за отпадъчни води (ПСОВ) – Кричим, Карлово, Първомай, Раковски, Стамболийски, Сопот, Свиленград, Кърджали, Момчилград, Панагюрище, Пещера и Септември. Общото обслужвано население от ПСОВ е над 206 хил. жители. Изградени са две регионални системи за управление на отпадъците – в Хасково и Панагюрище, с общо обслужвано население близо 183 хил. жители и общ капацитет за преработка на отпадъци - 208 хил.тона.
Министър Василева поздрави присъстващите за общите усилия, с които успешно е приключил стария програмен период и подчерта, че оттук нататък добрата подготовка ще е предпоставка за успешното реализиране на проектите от новата оперативна програма.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I