www.24smolian.com

Мега скандал в Неделино, сезирани са ЦИК и Прокуратура! 64 чувала с бюлетини са изчезнали в последните дни на Беширов?!

сряда, 1 юни 2016 г.2коментара

64 чувала с бюлетини от местните избори през 2011 година са изчезнали в Неделино. Липсата им е била установена от новото ръководство на Общината след като от Държавния архив са поискали изборните книжа, научи 24smolian.com от отлично осведомени източници. Те са се съхранявали в запечатано от ОИК помещение в сградата на местната администрация. От екипа на Боян Кехайов веднага са подали сигнал до Районната прокуратура в Златоград и Централната избирателна комисия. В помещението се е съхранявала и изборната документация от вота за народни представители и евродепутати през 2014 година. Липсват обаче единствено чувалите с бюлетини от местния вот през 2011 година, потвърдиха новината на 24smolian.com от екипа на кмета Боян Кехайов.
„Общините имат задължение в шестмесечен срок след провеждането на изборите през октомври 2015 година, да предадат документите със срок „Постоянен" от местните избори през 2011 година в Държавна агенция „Архиви". След направено искане от Община Неделино, Централната избирателна комисия даде разрешение за отваряне на запечатаното помещение. Комисия, определена с моя заповед, отваря помещението на 11 май 2016 година и констатира, че в помещението се съхраняват само материалите от произведените избори за Европейски парламент и Народно събрание през 2014 година. В запечатаното помещение не бяха открити материали и бюлетини от Местни избори 2011. Помещението отново бе запечатано съгласно изискванията. Беше извършен оглед на цялата сграда на Общинска администрация и не бяха открити бюлетини от 2011 година. Бяха открити само документи на ОИК-Неделино, където имаше печати на секционни комисии и празни бюлетини за избор на общински съветници и кмет-втори тур от 2011 година. Никъде в сградата няма запечатано помещение с изборни книжа от изборите за президент, проведени през 2011 година, което предполага, че и те не са на съхранение в Общината, както е предвидено в Изборния кодекс", заяви за 24smolian.com, след като бе потърсен за коментар, кметът на Неделино Боян Кехайов.
Скандалът отново разпали страстите в родопския град, а местни дори подозират, че бюлетините са били изнесени от екипа на бившия кмет Стоян Беширов, след загубата на изборите през миналия октомври. Мълвата в града сочи, че всъщност е „трябвало да се изнесе изборната документация от последния вот, за да се опорочи изборния процес". Объркване на помещението с бюлетините обаче е провалило замисъла.
Припомняме, че загубилият вота кандидат-Стоян Беширов, поиска касиране на местния вот. Резултатите бяха потвърдени на два пъти от Административния съд в Смолян. Адвокатите на Беширов обаче обжалваха пред Върховния административен съд.
24smolian.com

Изпрати :

+ коментара + 2 коментара

Анонимен
1 юни 2016 г., 16:51

Хванете се даработите, стига войни

Анонимен
3 юни 2016 г., 2:58

Страх лозе пази
Тези ги достраша и сега насочват вниманието в друга посока
Ще видим и вашите бюлетини
А новия кмет като е решил да става медийна звезда поне да си научи репликите по добре че се обърква малко

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН