64 чувала с бюлетини от местните избори през 2011 година са изчезнали в Неделино. Липсата им е била установена от новото ръководство на Общината след като от Държавния архив са поискали изборните книжа, научи 24smolian.com от отлично осведомени източници. Те са се съхранявали в запечатано от ОИК помещение в сградата на местната администрация. От екипа на Боян Кехайов веднага са подали сигнал до Районната прокуратура в Златоград и Централната избирателна комисия. В помещението се е съхранявала и изборната документация от вота за народни представители и евродепутати през 2014 година. Липсват обаче единствено чувалите с бюлетини от местния вот през 2011 година, потвърдиха новината на 24smolian.com от екипа на кмета Боян Кехайов.
„Общините имат задължение в шестмесечен срок след провеждането на изборите през октомври 2015 година, да предадат документите със срок „Постоянен" от местните избори през 2011 година в Държавна агенция „Архиви". След направено искане от Община Неделино, Централната избирателна комисия даде разрешение за отваряне на запечатаното помещение. Комисия, определена с моя заповед, отваря помещението на 11 май 2016 година и констатира, че в помещението се съхраняват само материалите от произведените избори за Европейски парламент и Народно събрание през 2014 година. В запечатаното помещение не бяха открити материали и бюлетини от Местни избори 2011. Помещението отново бе запечатано съгласно изискванията. Беше извършен оглед на цялата сграда на Общинска администрация и не бяха открити бюлетини от 2011 година. Бяха открити само документи на ОИК-Неделино, където имаше печати на секционни комисии и празни бюлетини за избор на общински съветници и кмет-втори тур от 2011 година. Никъде в сградата няма запечатано помещение с изборни книжа от изборите за президент, проведени през 2011 година, което предполага, че и те не са на съхранение в Общината, както е предвидено в Изборния кодекс", заяви за 24smolian.com, след като бе потърсен за коментар, кметът на Неделино Боян Кехайов.
Скандалът отново разпали страстите в родопския град, а местни дори подозират, че бюлетините са били изнесени от екипа на бившия кмет Стоян Беширов, след загубата на изборите през миналия октомври. Мълвата в града сочи, че всъщност е „трябвало да се изнесе изборната документация от последния вот, за да се опорочи изборния процес". Объркване на помещението с бюлетините обаче е провалило замисъла.
Припомняме, че загубилият вота кандидат-Стоян Беширов, поиска касиране на местния вот. Резултатите бяха потвърдени на два пъти от Административния съд в Смолян. Адвокатите на Беширов обаче обжалваха пред Върховния административен съд.
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Хванете се даработите, стига войни

    ОтговорИзтриване
  2. Страх лозе пази
    Тези ги достраша и сега насочват вниманието в друга посока
    Ще видим и вашите бюлетини
    А новия кмет като е решил да става медийна звезда поне да си научи репликите по добре че се обърква малко

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I