www.24smolian.com

Съдът потвърди изборния резултат в Девин-няма да има промяна в състава на Общинския съвет

петък, 3 юни 2016 г.0 коментара

Няма да има промяна в състава на Общинския съвет в Девин. Административният съд в Смолян потвърди решението на Общинската избирателна комисия за избор на общински съветници.
Припомняме, че делото бе образувано във връзка с местните избори 2015. Жалбата е подадена от кандидатите за общински съветници от Местна коалиция „Народ" Живко и Здравко Чепишеви. Тя касае изборните резултати от 22 Секционни избирателни комисии на територията на община Девин.
„Изпълнявайки указанията на Върховен административен съд, след връщане на делото за ново разглеждане, съдът допусна оглед и преброяване на всички недействителни бюлетини, отчетени с протоколите на 22 Секционни избирателни комисии. Разглеждането на делото беше усложнено допълнително и от това, че с оглед спецификата на избора за общински съветници се наложи назначаване на почеркова и изчислителна експертиза. С решението си съдът установява допуснати нарушения от някои Секционни избирателни комисии, но констатираните нарушения не обуславят промяна на изборните резултати", посочиха от Административния съд.
24smolian.com
Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН