Няма да има промяна в състава на Общинския съвет в Девин. Административният съд в Смолян потвърди решението на Общинската избирателна комисия за избор на общински съветници.
Припомняме, че делото бе образувано във връзка с местните избори 2015. Жалбата е подадена от кандидатите за общински съветници от Местна коалиция „Народ" Живко и Здравко Чепишеви. Тя касае изборните резултати от 22 Секционни избирателни комисии на територията на община Девин.
„Изпълнявайки указанията на Върховен административен съд, след връщане на делото за ново разглеждане, съдът допусна оглед и преброяване на всички недействителни бюлетини, отчетени с протоколите на 22 Секционни избирателни комисии. Разглеждането на делото беше усложнено допълнително и от това, че с оглед спецификата на избора за общински съветници се наложи назначаване на почеркова и изчислителна експертиза. С решението си съдът установява допуснати нарушения от някои Секционни избирателни комисии, но констатираните нарушения не обуславят промяна на изборните резултати", посочиха от Административния съд.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I