Рецидивист от смолянското село Лясково ще лежи четири години в затвора. Родопчанинът Стоян П. ще прави компания зад решетките на дружката си Христо Г., който получи същото по размер наказание. Подсъдимите бяха признати за виновни за това, че са отнели чужди движими вещи на обща стойност 1904 лв. от владението на пловдивчанката Мария И., като са употребили за това сила и заплашване, съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата в Пловдив.
Стоян П. е осъждан многократно. Той изтърпявал наказание от две години и два месеца лишаване от свобода, но изтърпяването на това наказание било прекъснато за срок от 15 дни по здравословни причини.
Христо Г. изтърпял последното си наказание и през 2014 г. бил освободен от затвора.
Двамата подсъдими се познавали отпреди. На 8 януари т.г. се срещнали и тъй като не разполагали с финансови средства, решили да си набавят такива като извършат грабеж. Разбрали се да отнемат оборота на жена, която работела като компаньонка. Посетили интернет зала и се снабдили с номера на мобилен телефон на такава жена, обадили й се и си уговорили среща. Докато пътували към адреса, двамата подсъдими изготвили план за действие. Разбрали се първо да влезе в апартамента подсъдимият Г., но под предлог, че не я харесва, да излезе и така да отвори вратата на подсъдимия Стоян П. Първоначално събитията се развили по план, но подсъдимият Г. се забавил повече от уговореното и затова родопчанинът започнал да тропа по входната врата и да вика „Отворете! Полиция!". Това изплашило пострадалата, а аверът на смолянчанина взел ключовете й и отворил на П. Той влязъл в апартамента, като държал в ръката си нож, насочил го заплашително към пострадалата и поискал да покаже къде са парите. Така двамата подсъдими отнели пари и вещи на обща стойност 1904 лв. След като напуснали адреса, бил подаден сигнал за извършения грабеж на телефон 112.
Двамата подсъдими признали изцяло фактите, изложени в обвинителния акт и делото се разгледа по реда на „Съкратено съдебно следствие".
24smolian.com
 
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I