Европейския съюз със своята инерциалност, в която функционираше и затваряйки си очите пред радикалните, крайните, националистическите елементи, стигна до това състояние. Това каза пред журналисти в Смолян Мустафа Карадайъ, председател на ДПС, по повод излизането на Великобритания от ЕС, цитиран от Фокус. Според него този референдум е добра предпоставка да се направи един много по-сериозен анализ вътре в ЕС за развитието му. „Един такъв тип референдум като резултат може да послужи за една по-дълбока мотивация за по-сериозна вътрешна интеграция в съюза, с оглед развитието и позиционирането на съюза и Европа в световната геополитика", коментира Карадайъ. Той посочи, че ЕС като единен орган, ако иска да намери своето лидерско място в световната политика, би трябвало да си научи урока от този референдум.
Оценката на ДПС, е че по едни от важните и глобалните въпроси Европейския съюз не може да функционера като сбор от 27 или 28 държави, които да имат 27 или 28 различни позиции и по този начин да иска да бъде лидер в световен план, защото това няма как да стане. „От тази гледна точка ние сме убедени, че ЕС има сили и ще намери онази формула за консолидация и онази формула за своето развитие, да бъде още по-силна и да намери мястото си като световен лидер", заяви Карадайъ.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I