Асоциация „Силви Вартан за България" направи дарение на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров" АД гр. Смолян. Дарението се осъществява чрез „Българският червен кръст".  То е на стойност 13 334 евро  и е предоставено за нуждите на Неонатологично отделение.
Модерната реанимационна  маса е предназначена за родилна зала, където се посрещат при раждането новородените бебчета. Тя ще помага при предоставяне на качествени здравни услуги и грижи за тях. С нея се осъществява реанимацията на бебетата, които не могат да се адаптират към извънутробния живот, веднага след раждането. Чрез апаратурата се помага на дишането и сърдечната им дейност да функционират нормално, предоставя се лесен достъп  при необходимост от медикаментозното и кислородно лечение. А за всички останали бебета тя осигурява един температурен комфорт", обясни началникът на отделението д-р Хризантема Георгиева. Тя посочи, че имат подобна маса, която е на 25 години, вече е остаряла и не може да се поддържа технически. „Имахме огромна нужда да я заменим с нова. Два пъти сме
изпращали писма до Асоциацията, която е помогнала на много неонатологични отделения в страната. От тях ние вече имаме едно дарение - лампа за интензивна фототерапия.
Добре, че съществуват такива организации, които помагат  за здравето", каза още д-р Георгиева.  В по-голямата си част Неонатологично отделение е оборудвано с помощта на подобни инициативи. Най-голямото дарение, което е получило отделението  бе през 2006 г. от инициативата „Българската  Коледа".
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I