Веселин Георгиев е новият шеф на районната прокуратура в Мадан. Той бе избран от прокурорска колегия на Висшия съдебен съвет със 7 гласа "за" и два "против".
Георгиев бе единственият кандидат за поста - както и при предишните два конкурса, когато не получи подкрепата на съвета. В Мадан има двама прокурори - Георгиев и Петко Братованов, който вече два пъти е бил ръководител и няма право на трети мандат.
В концепцията си Георгиев посочи и работата на прокуратурата в Мадан с ДАНС срещу радикалния ислям. Това предизвика интереса на главния обвинител Сотир Цацаров и той попита какви прояви на радикален ислям има в района. Георгиев отговори, че двама от подсъдимите по делото за радикален ислям, което се води от окръжната прокуратура в Пазарджик, са от близкия до Мадан Рудозем.
Темата впечатли и Румен Боев. "Георгиев е и.д. шеф от една година и през този период работата на прокуратурата в Мадан не се е влошила в сравнение с 10-те години, през които много коректно и успешно я ръководеше Братованов. Георгиев познава работата и е наясно с евентуалните опасности като радиален ислям и бежанска вълна. Той е широко скроен", каза Боев. "Да, наясно е с дела в друг район и на по-горна прокуратура", вметна Цацаров.
Рядко се случва магистрат, който веднъж е отхвърлен като шеф, да се кандидатира за втори, още по-малко за трети път. Георгиев бе попитан за мотивацията му. "Работя там от 18 г., познавам спецификата", отговори той, цитиран от „24 часа".
Прокурорската колегия отчете, че Георгиев е подобрил работата си - пропуски са установени преди години при проверки на инспектората. "Стриктно изпълнявам задълженията си и разпорежданията на по-горната прокуратура", увери самият той.
Колегията подкрепи Георгиев, отчитайки че не е "идеалният кандидат", но че е единственият възможен, и е по-добре да не оставя без ръководител малка прокуратура, която трябва да се справи с евентуална бежанска вълна в района.
24smolian.com
Снимка: Google Street View

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Как да го разбираме? Ще има ли пак репресии над мюсюлмани с удобната тема "радикален ислям"?Вместо да се занимават кой разпространява болеста по кравите-дерматита те ми се занимават с разни кърпи които не се носят в България.Не вземат мерки да задържат младите в Родопите. Ще ви питам след години кой ще ви плаща данъците след като Родопите няма да останат нито "радикални ислямисти" нито работливи хора.Пред загиване е Родопа планина ей!!!!

    ОтговорИзтриване
  2. И за мен този радикален ислям е отклонаване на социалната тема на родопчани и провала на нашите политици да създават блага.Най лесно е да чоплиш етническата омраза....СРАМ!!!!

    ОтговорИзтриване
  3. А за толкова години кокво са направили срещу разпространение на радикалния ислям в Мадан и Руджзем

    ОтговорИзтриване
  4. Смешно ми е да говорите за радикален ислям в най-ислямската част на Смолян :D

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I