Военният министър Николай Ненчев и кметът Николай Мелемов финализираха споразумение, според което община Смолян ще  предостави на Министерството сграда общежитие, а в замяна ще бъде прехвърлен имот от 150 декара  на общината. Това са бившите погреби (складове за боеприпаси) в местността Варадил.
„Благодаря на министър Ненчев за ползотворното сътрудничество между министерство, област и община и се радвам, че се случват добри неща за войската и за общината", каза Мелемов. Той посочи, че  на следващото заседание на  Общинския съвет ще внесе предложението да се предостави  сградата на бившето общежитие за нуждите на поделението. Мелемов заяви още, че ще направи обществено обсъждане какво да е предназначението на тези 150 декара, които ще ни предостави министерството. Лично той смята, че е добре да се изгради Промишлена зона за дървопреработвателните предприятия.
„И аз искам да благодаря за чудесното сътрудничество с кмета и областния управител. Радвам се, че идвам по приятен повод в Смолян, а именно да финализираме това споразумение. Предишните ми посещения бяха свързани с природни бедствия", коментира военният министър. Той обясни, че общежитието ще бъде преустроено за жилища на 21 семейства на военнослужещи, а като цяло 61 души са нуждаещите се.
Министър Ненчев даде много висока оценка на 101 Алпийски батальон и обяви, че най –късно през 2018 г. военното формирование ще бъде структурирано в полк. Предстои и увеличаване числеността на батальона с 10 нови места.           
В заключение военният министър каза още, че е много доволен от отношението на Общината към военнослужещите.
На срещата при кмета Мелемов присъстваха областният управител Недялко Славов и  командирът на 68-а бригада „Специални сили" бригаден генерал Явор Матеев.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I