Две държави не признаваха момчетата заради факта, че са от смесен брак на българин и рускиня


Мечкоборецът Панайот Парев е известен със сагата на две от децата си, които девет години бяха в нелегалност, тъй като не можеха да получат българско гражданство. Сега 31-годишният Роман и 30-годишният Алексей до 2012-а не можеха изобщо да излязат от  Люлка, която има към 15 жители. Причината беше, че две държави - България и Русия, не ги признаваха за свои граждани и не им издаваха документи.
Бюрократичните спънки бяха заради факта, че братята са от смесен брак на българин и рускиня. Майка им Светлана изчезнала преди 16 години и заради липсата  институциите не издаваха документи на двамата  по-големи синове. Първото им дете Роман се ражда в град Старой Оскол, Московска област. Година след това се ражда и Алексей, който също е записан като руски гражданин, пише "Марица".
Семейството се прибира в Люлка, където им се раждат още две момчета - Филип и Роберт. Бащата е безработен, а майката 12 години е в майчинство. Двамата големи синове са завършили смолянски училища като отличници. Сега Алексей ходи на гурбет в чужбина.
"И четиримата му синове мизерстваха. Обикаляха с баща си по 30 -40 км дневно баирите за гъби, цепеха дърва из околните махали, тъй като големите не можеха без документи да се хванат на работа. И не излизаха от селото, защото от полицията им пишеха актове. Парев знае, че в гората има мечки, и го е страх, ала казва, че друг начин да си изкарва прехраната няма", казват местните.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I