www.24smolian.com

Синовете на мечкобореца Панайот девет години не можели да излязат от село Люлка

събота, 18 юни 2016 г.0 коментара

Две държави не признаваха момчетата заради факта, че са от смесен брак на българин и рускиня


Мечкоборецът Панайот Парев е известен със сагата на две от децата си, които девет години бяха в нелегалност, тъй като не можеха да получат българско гражданство. Сега 31-годишният Роман и 30-годишният Алексей до 2012-а не можеха изобщо да излязат от  Люлка, която има към 15 жители. Причината беше, че две държави - България и Русия, не ги признаваха за свои граждани и не им издаваха документи.
Бюрократичните спънки бяха заради факта, че братята са от смесен брак на българин и рускиня. Майка им Светлана изчезнала преди 16 години и заради липсата  институциите не издаваха документи на двамата  по-големи синове. Първото им дете Роман се ражда в град Старой Оскол, Московска област. Година след това се ражда и Алексей, който също е записан като руски гражданин, пише "Марица".
Семейството се прибира в Люлка, където им се раждат още две момчета - Филип и Роберт. Бащата е безработен, а майката 12 години е в майчинство. Двамата големи синове са завършили смолянски училища като отличници. Сега Алексей ходи на гурбет в чужбина.
"И четиримата му синове мизерстваха. Обикаляха с баща си по 30 -40 км дневно баирите за гъби, цепеха дърва из околните махали, тъй като големите не можеха без документи да се хванат на работа. И не излизаха от селото, защото от полицията им пишеха актове. Парев знае, че в гората има мечки, и го е страх, ала казва, че друг начин да си изкарва прехраната няма", казват местните.
24smolian.com
Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН